Pretraga smeštaja

Pretraga smeštaja
Šta videti na Divčibarama

Divčibare – Prirodni Raj na Planini Maljen

Divčibare, jedna mala oaza prirode udaljena svega 100 kilometara od glavnog grada Beograda, predstavljaju pravi raj za sve ljubitelje prirode i odmora. Blagotvorna klima, raskošna priroda i izvanredna kulinarska ponuda čine ovu visoravan na planini Maljen jednom od najtraženijih turističkih destinacija u Srbiji. Dok su Divčibare poznate po svojoj atraktivnosti za porodice sa decom, nedavno dodati sadržaji obećavaju nezaboravan odmor svim generacijama posetilaca. U ovom blogu ćemo vam predstaviti šta to čini Divčibare posebnim i nezaobilaznim odredištem za sve istinske zaljubljenike u prirodu.

Put do Prirodnog Rajskog Kutka

Da biste stigli do Divčibara, put je izuzetno dobro povezan putevima sa svim delovima Srbije. Tri glavna pravca vode do ovog prirodnog dragulja: put iz Mionice, put iz Kaone i put iz Požege.

Ako dolazite iz Beograda, najkraća ruta vodi vas Ibarskim putem do Županjca, odakle skrećete ka Bogovađi i Donjoj Toplici u pravcu Mionice. Iako ima putnih varijanti, savetujemo da izbegnete deo Ibarskog puta lošeg kvaliteta i koristite put preko Divaca i Mionice. Ukoliko dolazite iz Valjeva, udaljenog samo 38 kilometara, možete izabrati put preko Rajkovića ili put preko Kaone.

Za one koji ne dolaze sopstvenim vozilom, autobuska veza sa Divčibarama je odlična, a turističke agencije takođe nude opciju organizovanog prevoza.

Aktivnosti za Sva Godišnja Doba

Divčibare nisu samo destinacija za jedan deo godine – ovo je mesto koje pruža užitak tokom cele godine. Leti možete uživati u šetnjama kroz netaknutu prirodu, udišući svež planinski vazduh i diveći se lepotama šuma i livada. Zimi, Divčibare postaju zimska idila sa obiljem snega. Porodice sa decom posebno uživaju u sankanju, grudvanju i pravljenju sneška belića.

Posebno je atraktivan Divčibare Ski Resort, gde možete uživati u skijanju i snowboardingu. Dve ski staze, žičara i ski lift omogućavaju vam da se prepustite čarima zimskih sportova. Staza Crni vrh, dužine 850 metara, srednje težine, pruža vam priliku da pokažete svoje skijaške veštine, dok staza Centar, protežući se duž severnih obronaka Crnog vrha, omogućava spektakularne panoramske poglede na okolne planine.

Adrenalinske Aktivnosti i Prirodne Lepote

Divčibare nude i niz adrenalinskih aktivnosti tokom leta. Avantura park i zip line pružaju uzbudljivu zabavu, dok panoramske vožnje žičarom omogućavaju nezaboravan pogled na prirodu. Vožnja džipovima je odličan način da istražite šire područje i osvojite vidikovce. Od skoro u okviru Divčibare ski Resorta postoje tri bike staze za sve ljubitelje adrenalinske vožnje bicikla.

Pešačke staze su prava poslastica za sve zaljubljenike u prirodu. Kroz Divčibare prolazi pet pešačkih staza: Golubac, Paljba, Ljuti krš, Velika pleća i Crni vrh. Ove staze nude raznovrsno iskustvo istraživanja prirodnih lepota Divčibara. Staza Golubac vodi vas kroz guste borove šume do vidikovca sa kojeg možete posmatrati spektakularne zalaske sunca. Staza Paljba pruža šetnju pored vodopada i vijugavih potoka, stvarajući slikovite prizore i trenutke mira. Ljuti krš je prava avantura za ljubitelje izazova, sa strmim stazama i nezaboravnim pejzažima.

Divčibare su takođe poznate po svojim prirodnim lepotama. Jedno od najpoznatijih prirodnih čuda je „Kraljev Sto“, ogroman kameni blok koji izgleda kao da balansira na ivici stene. Ovaj fenomen prirode pruža ne samo neverovatan prizor, već i priliku za sjajne fotografije.

Gastronomska Uživanja

Pored svojih prirodnih lepota i raznovrsnih aktivnosti, Divčibare nude i bogatstvo kulinarskih užitaka. Restorani i kafići na ovom području nude autentičnu srpsku kuhinju, sa naglaskom na domaće proizvode i sveže sastojke. Tradicionalna jela poput roštilja, kajmakom prelivenih palačinki i domaćih gibaniča oduševljavaju sve posetioce.

Uz to, Divčibare su poznate po svojoj proizvodnji sira, pa ne zaboravite probati razne vrste ovog ukusnog mlečnog proizvoda koji se pravi na lokalnim farmama.

 

Smeštaj za Svačiji Ukus

Bez obzira na to da li preferirate luksuzne hotele, udobne planinske kuće ili moderno uređene apartmane, Divčibare imaju raznoliku ponudu smeštaja. Možete birati između različitih opcija koje će zadovoljiti sve vaše potrebe i pružiti vam udobnost tokom boravka.

Uostalom…

Divčibare su pravi prirodni raj na planini Maljen, gde se preplavljujući pejzaži, svež planinski vazduh i raznovrsne aktivnosti stapaju u nezaboravno iskustvo. Bez obzira na godišnje doba, Divčibare pružaju mogućnost opuštanja, avanture i uživanja u blagodetima prirode. Od skijanja na stazama Divčibare Ski Resorta do pešačenja kroz šumske staze i uživanja u lokalnoj kuhinji, ovo mesto ima sve što je potrebno za nezaboravan odmor. Smeštena tako blizu glavnog grada Srbije, Divčibare su lako dostupne i idealne su za sve one koji žele da pobegnu iz gradske vreve i provedu vreme okruženi prirodnim lepotama i spokojem planinskog okruženja.

 

Pogledajte live Kamere na Divčibarama

Vremeska prognoza Divčibare

Hoteli Divčibare

Apartmani Divčibare

Vikendice Divčibare

LIVE Cam Divčibare

LIVE kamere Divčibare

Vremenska prognoza za Divčibare

smer vetra:
brzina vetra:
Naleti vetra:
pritisak:
vlažnost:
oblačnost:
UV zračenje:
Tačka orošavanja:
Vidljivost:
Količina kiše:
Količina snega:

Naredni dani