Pretraga smeštaja

Pretraga smeštaja
Gorska služba spasavanja: Posle sedam sati, žena spasena iz kanjona na Divčibarama

Spasioci Gorske službe spasavanja i vatrogasci-spasioci iz Valjeva, završili su zbrinjavanje i evakuaciju povređene žene iz kanjona Crne reke, na Divčibarama, saopšteno je večeras.

Zbog izuzetno teškog i nepristupačnog terena akcija spasavanja trajala je sedam sati, a povređena žena izvučena je vertikalnom metodom spasavanja, saopštila je Gorska služba spasavanja

U akciji je učestvovalo 10 spasilaca te službe, piše u saopštenju.

Spasavanja počelo pre 18 sati

Nešto pre 18 časova pripadnici Gorske službe spašavanja, koji su odmah upućeni u akciju potrage i spasavanja, obavestili su nadležne da je došlo do promene pravca akcije, te da bi u naredna dva do četiri časa trebali da dopru do povređene žene na lokaciji Golupca, u neposrednoj blizini Divčibara.

Prethodno, spasioci su pretraživali izuzetno nepristupačan teren na potezu od Ljutog krša na Maljenu, pa sve do Podbukova, a pored teškog terena u ovom delu kanjona Crne reke, problem za lociranje povređene im je predstavljalo to što u tom kraju nema ni signala za mobilnu telefoniju.

Žena pala u kanjon prilikom šetnje

Inače, kako se saznaje, povređena je 57-godišnja žena iz Rume, koja je u kanjon pala prilikom šetnje. Ona je spasiocima, kada su uspeli da stupe u kontakt sa njom, rekla da je svesna i orijentisana i da ima povredu jedne noge kao i ogrebotine po licu.

(Telegraf, Blic)

LIVE Cam Divčibare

LIVE kamere Divčibare

Vremenska prognoza za Divčibare

smer vetra:
brzina vetra:
Naleti vetra:
pritisak:
vlažnost:
oblačnost:
UV zračenje:
Tačka orošavanja:
Vidljivost:
Količina kiše:
Količina snega:

Naredni dani