Pretraga smeštaja

Pretraga smeštaja
Završen Mountain Music Fest na Divčibarama

Tri dana magije, tri bine prepune energije, 20 izvođača koji su osvojili srca, i 5.000 posetilaca na neverovatnih 1.000 metara nadmorske visine – tako se može sažeti trijumfalno izdanje Mountain Music Festa, koje je poslednjeg vikenda zaiskrilo na vrhovima Divčibara, objavili su s ponosom organizatori.

– MMF je oduvek nosio viziju osveženja festivalske scene. Sada, dok blista u svom sjaju, s ponosom ističemo našu upornost i potvrdu da popularni festivali mogu procvetati uz prirodan rast i originalnu kreativnost, bez masovne industrije u pozadini – reči su Matije Tripkovića, maestralnog direktora Mountain Music Festa.

Na glavnoj festivalskoj pozornici prvog dana, BeGe Fank je podigao zavesu iznenađenja, a za njim su vesele djevojke iz benda Dolores preplavile publiku svojom snagom. Zatim je horizont prostrličnih zvukova rok grupe Bjesovi, sledili su Rundek & Ekipa, da bi se veče krunisalo sjajnim MKDSL-om uz notu „Kluboslavije“ i veštim mešavinama jugoslavenskog evergreena.

Drugi dan MMF-a je bio označen impozantnim izvedbama na glavnoj pozornici: Zoster je raspalio vatru, Goblini su zakoračili u svet mašte, Rambo Amadeus je uneo svoj jedinstveni šarm, Kanda Kodža i Nebojša su zavreli glave, a Prti Bee Gee je dao svoj ritmički štih. Elektronska eksplozija je zavladao na Vinil stejdžu s White City Soul-om, Dirty Hairy-jem, DJ Chvare-om i Đorđijem Stajkićem. Najmlađa scena, Breza, je oživela sa smehom uz Milovana i prijatelje, te ritmom Funkier Project-a. Drugog dana su se Nevena Jeremić, Lutona i Šćepinie vragolije izmenjivale za DJ pultom, predstavljajući svoj vlastiti čarobni svijet.

Osmo poglavlje MMF-a je doseglo vrhunac u nedelju, 13. augusta, kad su posetioci mogli opušteno uživati u elektronskom zvuku vrtoglavih okretaja ploča Peđe Radovića i Velle.

Što svaku MMF s fazom izdvaja je ne samo izvanredna alternativna muzika, već i kvalitetan i raznovrstan program celi dan, namenjen svim generacijama. U zagrljaju Divčibara i njihove Čudesne šume, više od 500 dece se potrudilo na raznim radionicama posvećenim avanturama, sportu, popularnoj radionicama i umetnosti. To je upravo ono što privlači posetioce svih uzrasta da se redovno vraćaju na ovu čarobnu feštu.

S obzirom na stalni trend popunjenosti smeštajnih kapaciteta na Divčibarama tokom Mountain Music Festa, i ove godine je svim posetiocima omogućen besplatan kamp u neposrednoj blizini festivalskih zbivanja. Zahvaljujući sevanju meteorskog pljuska Perseida, koji se u subotnju noć pokazao na nebu iznad planine Maljen, divčibarski kamp je i ove godine bio najpoželjniji izbor za sve ljubitelje astronomije, nudeći neverovatno iskustvo gledanja u zvezdane visine.

– MMF je svietli primjer da mali festivali imaju veliku budućnost i da je koncept butik događanja sve traženiji. Ova godina je zabeležila rekordnu posećenost, a ono što vam mogu obećati jeste da se osnovna ideja festivala neće menjati, čuvajući svoju intimnu draž – reči su kojima je Tripković zaokružio savršeno poglavlje ovogodišnjeg MMF-a.

LIVE Cam Divčibare

LIVE kamere Divčibare

Vremenska prognoza za Divčibare

smer vetra:
brzina vetra:
Naleti vetra:
pritisak:
vlažnost:
oblačnost:
UV zračenje:
Tačka orošavanja:
Vidljivost:
Količina kiše:
Količina snega:

Naredni dani