Pretraga smeštaja

Pretraga smeštaja
Čišćenje divlje deponije na Divčibarama

Napokon!

Kako su lokalnoj vlasti opštine Valjevo dodeljena sredstva za uklanjanje divljih deponija na teritoriji opštine danas je počelo čišćenje divlje deponije na Divčibarama imeđu Podbukova i Golubca.

Prema projektu prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, gde je grad Valjevo na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine za dodelu sredstava za realizaciju ovog projekta dobilo sredstva u iznosu od 932.000 dinara, dok je iz budžeta grada Valjeva izdvojeno 233.000 dinara, predviđeno je čišćenje sedam divljih deponija na teritoriji grada Valjeva, koje su u najlošijem stanju.

U toku je čišćenje divlje deponije na Divčibarama, gde su uključena mnoga vozila, mašine, kao i radna snaga.
Do sada su uklonjene najkritičnije deponije i to su: Kamenitovac, Senjevac, Dupljaj, Rađevo selo ( Rađevačka šuma ) i Sedlari. Svaka od navedenih deponija je urađena detaljno i u koordinaciji sa Gradskom upravom.

Nabavkom novog buldožera koji je namenjen radu na deponiji, prema rečima v.d. direktora JKP „Vidrak“, biće omogućen optimalan rad vozila koji prevoze otpad, kao i održavanja puteva koji vode do radnog tela deponije.

LIVE Cam Divčibare

LIVE kamere Divčibare

Vremenska prognoza za Divčibare

smer vetra:
brzina vetra:
Naleti vetra:
pritisak:
vlažnost:
oblačnost:
UV zračenje:
Tačka orošavanja:
Vidljivost:
Količina kiše:
Količina snega:

Naredni dani